Wat doen we

Aderlating Probeer de dag voordien ruim te drinken (± 2.5 liter). Drink en eet voldoende vooraf om duizeligheid of een ijl gevoel in het hoofd na de aderlating te vermijden.
Bloedafname Voor deze onderzoeken eet en drinkt u best 8-12 uur op voorhand niets meer: nuchter suiker, cholesterol en ijzer. Medicatie mag u wel steeds innemen met een beetje water.
Covid-test Indien nodig. Bij afwezigheid van (ernstige) klachten kan u zich ook wenden tot een apotheker in de buurt voor een sneltest.

Gynaecologisch onderzoek

Zowel bij klachten als voor het uitstrijkje in kader van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Een uitstrijkje is niet mogelijk tijdens de menstruatie. U gaat op voorhand best al naar het toilet. Bel ook bij het maken van de afspraak, zo kunnen wij de meest geschikte praktijkruimte voorzien.
Infiltratie (Niet bij Dr. Christiaens) Infiltraties gebeuren enkel na advies van een van de artsen. Als dit reeds gebeurd is, vergeet dan niet uw toe te dienen medicatie mee te brengen naar de consultatie.
Kleine heelkunde Hechtingen bij traumatische wonden, wegname van huidletsels, insnijden van een abces, ...
Neem steeds telefonisch contact op om dit in te plannen.
Medicatienazicht Vooral bij mensen die meer dan 5 verschillende medicijnen nemen, is het soms nodig om dit te herevalueren. Breng voor een goed nazicht al uw medicatie mee. Ook de vrij verkrijgbare supplementen, druppels, ... die u gebruikt.
Preoperatief onderzoek Breng zeker de identiteitskaart en de in te vullen formulieren voor het ziekenhuis mee. Probeer deze op voorhand reeds zo volledig mogelijk in te vullen. Soms wordt een nuchtere bloedafname gevraagd. Als een nuchtere bloedafname nodig is, boek dan bij voorkeur een afspraak in de voormiddag.
Psychologisch gesprek Dit is steeds mogelijk. Gelieve dit ook aan te duiden bij het online maken van een afspraak of telefonisch te vermelden, dan voorzien wij voldoende tijd voor een gesprek.
Reisadvies Voor medisch advies in het kader van reizen neemt u best tijdig contact op zodra uw reis vastligt. Zo is er voldoende tijd om eventuele vaccinaties te plannen en gerichte adviezen mee te geven in functie van uw bestemming.
Vaccinatie Vermeld steeds over welk vaccin het gaat en breng dit mee naar de raadpleging.
Verzekeringsonderzoek Breng zeker de identiteitskaart en de in te vullen formulieren mee. Probeer deze op voorhand reeds zo volledig mogelijk in te vullen. Soms wordt een nuchtere bloedafname gevraagd. Als een nuchtere bloedafname nodig is, boek dan bij voorkeur een afspraak in de voormiddag.
Wratten behandelen (Niet bij Dr. Christiaens) Geen specifieke voorbereiding nodig.

 

Bovenstaande lijst is uiteraard niet-uitputtend. Bij vragen of bij twijfel, contacteer ons op 053/70.55.91.